Mobiel Team

Het Mobiel Team Aarschot - Begijnendijk en Mobiel Team GGZ Leuven - Tervuren hebben als doel mensen met een ernstige, langdurige psychische kwetsbaarheid de steun te geven die zij nodig hebben om hun eigen leven in handen te nemen of te houden. Daarnaast is er ook een project Aanklampende zorg en een Mobiele Equipe Internering.

Mobiel team Aarschot-Begijnendijk

Wat

Het Mobiel Team Aarschot-Begijnendijk heeft als doel mensen met een ernstige, langdurige psychische kwetsbaarheid de steun te geven die zij nodig hebben om hun eigen leven in handen te nemen of te houden.

Voor wie

We richten ons tot mensen uit Aarschot en Begijnendijk vanaf 16 jaar die door een ernstige en langdurige psychische kwetsbaarheid ondersteuning nodig hebben op verschillende leefdomeinen (wonen, werken, financiën,…)
Het instroombeleid voor het Mobiel Team Aarschot-Begijnendijk vind je HIER.

Hoe

Het Mobiel Team begeleidt mensen in hun eigen leefomgeving. Begeleiders brengen huisbezoeken bij mensen voor wie de drempel naar reguliere hulpverlening te groot is.In gesprekken gaan we op zoek naar wat mensen ervaren als een betekenisvol leven en trachten we te ondersteunen in hun zoektocht. Er wordt gewerkt aan de hand van een herstelplan. De inhoud hiervan bepaalt de zorggebruiker zelf in overleg met zijn thuismilieu en het team. Een huisbezoek/contact heeft doorgaans wekelijks plaats maar de frequentie ervan kan afgestemd worden op de individuele noden. De begeleiding loopt zo kort als mogelijk maar zo lang als nodig.

Kostprijs

Er wordt geen kost aangerekend voor de interventies van het Mobiel Team.

Aanmeldprocedure

Wie kan er aanmelden?
Zowel verwijzer als cliënt kunnen tijdens de kantooruren contact opnemen met De Hulster -Team Aarschot voor een aanmelding dit zowel telefonisch, per post als per e-mail. Tijdens het eerste gesprek worden je gegevens genoteerd. Nadien word je gecontacteerd door ons intaketeam.  ​​

Hoe aanmelden?​
- Tijdens kantooruren kan dit telefonisch op het nummer 0483/23 33 59, indien niet bereikbaar kan u bellen op het permanentienummer 0496/21 74 24.
- Via mail: aanmeldingenteamaarschot@dehulster.be
- Per post naar het ons adres: Amerstraat 19/1, 3200 Aarschot. ​

Volgende basisgegevens worden gevraagd​:
Administratieve gegevens van de hulpvrager.
Naam en contactgegevens van de aanmelder of verwijzer.
Korte omschrijving van de hulpvraag en problematiek, indien de cliënt hiermee akkoord gaat.
Bezorgen van een recent medisch verslag t.a.v. onze arts via mail of post.

De aanmeldingen voor Mobiel Team Aarschot verlopen via hetzelfde aanmeldteam van Beschut Wonen Team Aarschot.

De documenten om je aan te melden zijn hetzelfde voor Mobiel Team als voor Beschut Wonen.
Je vindt deze terug op de pagina van Beschut Wonen Team Aarschot: klik HIER.

Deze site gebruikt cookies om jouw surfervaring te optimaliseren. Bekijk ons privacybeleid.

OK