Mobiel Team

Het Mobiel Team Aarschot - Begijnendijk en Mobiel Team GGZ Leuven - Tervuren hebben als doel mensen met een ernstige, langdurige psychische kwetsbaarheid de steun te geven die zij nodig hebben om hun eigen leven in handen te nemen of te houden. Daarnaast is er ook een project Aanklampende zorg en een Mobiele Equipe Internering.

Mobiele Equipe Internering

Het zorgaanbod voor personen met een interneringsstatuut werd o.a. onder invloed van de meerjarenplannen en het masterplan internering (FOD Volksgezondheid – Justitie), aanzienlijk uitgebouwd. Dit zorgaanbod bevat verschillende facetten, waaronder ook mobiele begeleidingen binnen reguliere mobiele teams.

Doelstelling van het project

Het mobiel team tracht zijn algemene visie, werking en doelstellingen door te trekken binnen het project Mobiele Equipe Internering. Er wordt echter wel meer aandacht geschonken aan een goede samenwerking met justitie en het netwerk Zorg aan Geïnterneerden.

Voor wie?

Het project Mobiele Equipe Internering richt zich tot mensen tussen 16 en 65 jaar met een interneringsstatuut. Mensen die door een ernstige en langdurige psychische kwetsbaarheid ondersteuning nodig hebben op verschillende leefdomeinen (wonen, werken, financiën,…). Het Mobiel Team GGZ met vestigingsplaats Minderbroedersstraat en verbonden aan het UPC KULeuven richt zich tot de regio Leuven-Tervuren. 

Netwerk en zorgaanbod

Meer informatie over het gehele zorgaanbod voor geïnterneerden en bijhorende contactgegevens vindt u via de psychewijzer.

Indien het voor u niet duidelijk is bij welk zorgaanbod u best aanmeldt, dan kan u contact opnemen met de medewerkers van de schakelfunctie. Deze personen zullen u adviseren en wegwijs maken in het zorgaanbod en waar nodig ondersteunen in het uitwerken van een zorgtraject. 

Indien u vragen heeft met betrekking tot een interneringsdossier en hierover overleg wenst met een arts, kan u contact opnemen met de netwerkarts.
Dr. Jolien Schildermans: jolien.schildermans@kamillus.broedersvanliefde.be , 0470/96 55 20, 016/45 27 52 (ma – do 9.00-17.00, vr 9.00-12.00).

Netwerkcoördinator Internering FOD Volksgezondheid Hof van beroep Brussel Nederlandstalig: Mieke Goyens, mieke.goyens@netwerkinternering.be , 0476/88 15 56


MOBIELE EQUIPE INTERNERING REGIO LEUVEN
-----------------------------------------------------------------------
Contactpersoon regio Leuven
Anton Janssen
Maatschappelijk werker

Email
Anton.janssen@upckuleuven.be

Aanmeldingen regio Leuven
Via het algemeen aanmeldingsnummer:
016 29 87 75
ma-di-woe-do tussen 9u en 12u


INTERNERING REGIO AARSCHOT
-------------------------------------------------
Contactpersoon regio Aarschot
Arno Cerpentier

Email
Arno.cerpentier@dehulster.be

Aanmeldingsnummer regio Aarschot
0470 52 08 05

Deze site gebruikt cookies om jouw surfervaring te optimaliseren. Bekijk ons privacybeleid.

OK