De Hulster vzw

Vzw De Hulster is een samenwerkingsverband van verschillende diensten verspreid over de regio's Leuven en Aarschot: Beschut Wonen, het Mobiel Team en Activering. Binnen dit samenwerkingsverband werken we herstelgericht met gedeelde waarden en een gezamenlijke visie en missie.

Herstel

De herstelvisie bij De Hulster.

Dromen
Evenwicht
Hoop
Uniek proces
Levenskwaliteit
Sociale rollen
Talenten
Ervaringskennis
Regie in eigen handen

Herstel verwijst naar iets anders dan genezen van een ziekte alleen. In een herstelproces wordt de persoonlijke balans hervonden na ervaringen van (heftige) psychische ontwrichting. Men groeit over de gevolgen van een psychiatrische aandoening heen en ontdekt daarbij (verloren gewaande) mogelijkheden voor een vervullend leven met de psychische kwetsbaarheid. Een herstelproces is persoonlijk, uniek en verloopt nooit volgens een vooropgesteld plan. Het beslaat veel verschillende aspecten, waaronder het hervinden van hoop en een positief zelfbeeld, en het herwinnen van de eigen regie over een leven buiten de psychiatrie in een maatschappelijke omgeving.

De Hulster gebruikt een boommetafoor om de herstelvisie uit te dragen.

Wortels vragen om een stevige basis, een verankering in de grond, waardoor groeien mogelijk is. Een groeiproces dat beïnvloed wordt door alles eromheen; licht, lucht, seizoenen, wind,… Elke boom heeft zijn eigen specifieke eigenschappen, bloeit of verliest bladeren. Soms zal hij kwetsbaar zijn of op de proef gesteld worden, vaak zal hij ook heel (veer)krachtig zijn. Soms vraagt het veel energie om staande te blijven en is er zorg nodig om terug te kunnen groeien, op eigen tempo en naar eigen mogelijkheden. Met een hoopvolle kijk op wat komen zal.    

Vanuit De Hulster willen we samen met jou op weg gaan, op jouw eigen pad. We kiezen ervoor om met jou mee te fietsen, op de weg die jij voor ogen hebt, op jouw eigen tempo. Als een medereiziger, meekijkend naar de route, klaar voor dat extra duwtje wanneer nodig.        

Deze site gebruikt cookies om jouw surfervaring te optimaliseren. Bekijk ons privacybeleid.

OK